Double the core, double the fun

Nieuw van Nordica: Double Core, goedgekeurd door Felix Neureuther

Toen het Italiaanse Nordica begon met de ontwikkeling van de nieuwe Double Core technolgie, had het merk niet verwacht dat deze innovatie het skiën wereldwijd zou kunnen transformeren. In eerste instantie wilde het ontwikkelingsteam van Nordica, onder leiding van productmanager Florian Seer, de prestaties van damesski’s verbeteren. Dit hebben ze gedaan door de houten kern, de ziel van de ski, in twee lagen te verdelen en een elastomeer Pulse Core tussen beide lagen te plaatsen. Het resultaat? Trillingen worden beter gedempt, wat zorgt voor een soepele, maar krachtige rit die het zelfvertrouwen versterkt. Omdat deze Double Core zo innovatief was, heeft Nordica besloten om de technologie in meerdere ski’s te integreren.

Perfecte combinatie
Sinds de introductie heeft Nordica het gebruik van de Double Core technologie uitgebreid, door iconische modellen opnieuw vorm te geven en hun prestaties nog verder te verbeteren. Hoewel het ontwerp en de constructie van elk model perfect zijn afgestemd op de specifieke behoeften, hebben deze modellen een gemeenschappelijke visie: de toewijding om het plezier te vergroten.

De nieuwe Double Core technologie is ook goedgekeurd door topskiër Felix Neureuther. De Duitse alpineskiër is gespecialiseerd in slalom en heeft in zijn loopbaan diverse prijzen gewonnen, waaronder meerdere wereldbekeroverwinningen. Voor de introductie van de Double Core technologie heeft Nordica een mooie video met Felix Neureuther gemaakt. Bekijk de video via de link onderaan dit bericht.

Verschillende Nordica modellen zijn voorzien van de Double Core, waaronder de Spitfire DC 80 PRO FDT, de Belle DC 78 en de Steadfast 85 DC FDT. Met de dubbele kern van Nordica kun je genieten van dubbel zoveel skiplezier!