It’s back, it’s perfect

3e generatie Speedmachine DE Speedmachine 3

Zeg je Nordica, dan zeg je Speedmachine. Het Italiaanse merk blijft dit revolutionaire model verbeteren, wat voor komende winter heeft geresulteerd in de Speedmachine 3. Drie is het magische nummer waarop het hele project rondom de Speedmachine 3 is gebaseerd. Nordica is het project begonnen met het bestuderen van de anatomie van het been en de voet, om tot in detail te identificeren hoe de impulsen die het lichaam aan de skischoen geeft worden gegenereerd en doorgegeven. Hoe de ontwikkeling van de Speedmachine 3 verder is gegaan? Je leest het hieronder.

Na het uitgebreid bestuderen van de anatomie, heeft Nordica om de voet een revolutionaire liner gebouwd, voorzien van de 3FORCE technologie. Deze liner combineert verschillende elementen die zorgen voor de best mogelijke overdracht van de impulsen van het lichaam aan de skischoen. Tot slot zijn de shell en cuff van een nieuw kunststof gemaakt, die de 3FORCE technologie met triple injection heeft geperfectioneerd, om deze iconische skischoen nog beter te laten presteren.

Verborgen kracht in de liner
Als voor de shell het doel was om een al bestaande technologie te verbeteren, was dit voor de liner om deze te revolutionairen. Het doel, om altijd te streven naar betere prestaties van de skischoen, was om de 3FORCE technologie ook in dit onderdeel van het product te integreren. Tri Force EVA verbetert de laterale transmissie en ondersteuning. Daarnaast zorgt het asymmetrische design voor de meest efficiënte krachtoverdracht. Ook uniek: zwart kurk. Dit materiaal is beter door warmte te vervormen en geeft de skischoen een totaal nieuwe look. Bij de 3D constructie met Tri Force zorgen EVA verstevigingen voor een verbeterde anatomische vorm en meer mogelijkheden om de liner aan te passen. De verstelbare tong is voorzien van klittenband, wat zorgt voor een perfecte match tussen scheenbeen en tong.

Sportieve en unieke shell
Bij de 3D constructie met Tri Force van de shell zorgt de honingraat constructie voor een lager gewicht van de hele schoen, maar ook voor een verhoogde oppervlaktedekking en een perfecte integratie met het zachtere materiaal. Het resultaat is een performance die nog nooit is bereikt door een skischoen uit deze categorie. Bij de Speedmachine 3 zorgt het zachtere materiaal voor comfort en een lager gewicht.

Optimaal aangepast
Zet de flex van deze skischoen eenvoudiger harder of zachter, afhankelijk van waar en hoe je gaat skiën. Daarnaast is de pasvorm van de Speedmachine 3 optimaal aan te passen met Nordica’s Infrared technologie. Deze technologie brengt geen schade aan de skischoen toe, is snel en eenvoudig en kan toegepast worden op alleen die plekken waar het nodig is.

Bij de Speedmachine 3 zorgt de perfecte samenwerking tussen het onderbeen, de liner en de shell voor de best mogelijke ski ervaring.