Ski’s met een groene voetafdruk

Nordica gaat duurzaam te werk

Al sinds 1939 doet het Italiaanse Nordica dingen op haar eigen manier en volgt het merk haar eigen kompas, waar dit ook naartoe leidt. Nordica is er voor elke skiër die leeft voor een all mountain avontuur. Duurzaam ondernemen is een belangrijk thema in de hedendaagse wereld en dus ook bij Nordica. Van het besparen van energie in de fabriek in Mittersil tot tassen van gerecycled plastic, Nordica neemt verschillende maatregelen op het gebied van duurzaamheid. Wat ze allemaal doen? Je leest het hieronder.

De Nordica fabriek in Mittersil, Oostenrijk, is al sinds 2008 bezig om het proces voor schone energie te verbeteren en moderniseren, wat al geleid heeft tot een halvering van het jaarlijkse energieverbruik. Daarnaast richt het merk zich op e-mobiliteit en afvalrecycling. Momenteel wordt de fabriek, in vier fasen, voorzien van een grote installatie zonnepanelen. Twee fasen zijn al voltooid en de derde loopt. Als het systeem klaar is, zal het 430.000 kWh per jaar produceren, wat overeenkomt met ongeveer 15% van de eigen stroombehoefte. Het zal tevens helpen om de CO2 uitstoot met 158 ton te verminderen, ten opzichte van de 538 ton die momenteel wordt uitgestoten. Dit allemaal bij elkaar zorgt ervoor dat de ecologische voetafdruk van Nordica drastisch kleiner wordt. ‘We zijn een van de grootste bedrijven in de regio en nemen de verantwoordelijkheid en het leiderschap voor toewijding aan het milieu’, aldus Helmut Exenberger, directeur van de fabriek in Miitersil.

Tassen van plastic flessen
Een productieketen met weinig impact op het milieu en een aanzienlijke besparing van energie en hulpbronnen. Eco Material is het antwoord van Nordica en Invicta op de serieuze problemen met betrekking tot plastic vervuiling. Afhankelijk van het model worden voor elke tas 20 tot 40 plastic flessen gebruikt. Deze flessen worden gerecycled tot garen, waarvan het Eco Material wordt geweven. Dit materiaal wordt weer gebruikt voor een aantal Nordica tassen. Eco Material heeft dezelfde kenmerken en kwaliteit als de andere materialen van Nordica. Hierdoor kunnen de tassen in elke situatie gebruikt worden, zelfs in de meest uitdagende. Met een rugzak van gerecycled materiaal breng je een positieve boodschap over en draag je bij aan een leefbaarder omgeving.

Met bovenstaande initiatieven zet Nordica weer een stap in de richting van een betere, groene toekomst!