nieuwsbericht-image

Hoe het in 1939 begon…

De geschiedenis van het Italiaanse Nordica

Nordica is in 1939 in Montebelluna, Italië, opgericht door Adriano en Oddone Vaccari. Al sinds de oprichting staat het traditionele merk bekend om haar hoge kwaliteit, consequente innovaties en producten die performance zonder compromissen bieden. Het doel om elke skiër zo goed mogelijk te ondersteunen en te verbeteren staat aan de basis van elk product en elk detail, hoe klein ook. Tegelijkertijd hebben het krijgen van een goed gevoel bij een product en draagcomfort de hoogste prioriteit. Met elke collectie biedt Nordica de best mogelijke producten voor ski enthousiastelingen, van racing tot all mountain en freeski.

Lees meer
nieuwsbericht-image

Perfecte passende skischoenen, wie wil dat nou niet?

Nordica maakt het mogelijk met de Infrared Technologie

Nordica’s revolutionaire Infrared Technologie maakt het mogelijk om high-performance kunststoffen via infrarood straling zodanig te verhitten, dat je ook de meest sportieve schoenen kan aanpassen aan de voet, zonder dat er een zogenaamd return-effect ontstaat. Hierdoor ben je altijd verzekerd van perfect passende skischoenen!

Lees meer
nieuwsbericht-image

Nieuwe skischoenen nodig? Nordica geeft advies!

Zeven meest gemaakte fouten bij het kopen van skischoenen

Voor sommige skiërs is het kopen van nieuwe skischoenen een jaarlijks ritueel waar ze elke keer weer naar uitkijken. Anderen stellen het juist zo lang mogelijk uit. Om het allemaal nog wat moeilijker te maken, heeft Nordica momenteel de grootste collectie skischoenen die ze ooit hebben gehad. Heb je een World Cup, On Piste Race, High Performance, Sport Performance of Mountain Active schoen nodig? Wil je een schoen met een klassieke tweedelige overlap of ga je voor een driedelig model met een aparte tong? Worden er eigenlijk nog schoenen gemaakt met een instap aan de achterkant? Om je op weg te helpen laat Nordica zien wat de zeven meest gemaakte fouten zijn bij het kopen van nieuwe skischoenen én geven ze bijbehorend advies!

Lees meer