nieuwsbericht-image

Aan zelfvertrouwen geen gebrek

Nordica Santa Ana

Skiërs zijn net zoals sneeuwvlokken: geen twee zijn exact hetzelfde. Sommige skiërs zijn vrije geesten die graag grote bergen en diepe sneeuw ontdekken, anderen leven voor de perfecte bocht en grote vlaktes met verse sneeuw. En dan heb je nog de skiërs die gewoon alles willen doen. Wat je voorkeur of skistijl ook is, Nordica heeft de perfecte Santa Ana voor jou. Ski hoe jij wilt skiën.

Lees meer
nieuwsbericht-image

Nordica Enforcer 93 wint niet één maar twee prijzen!

Beste ski voor de avonturier én freerider

De Nordica Enforcer 93 is door het test team van wintersport.nl niet één maar twee keer als beste getest! De ski is uitgeroepen tot de beste ski voor de avonturiers én de beste ski voor freeriders. Het team heeft de Enforcer 93 bekroond met een hoog algemeen cijfer, namelijk een 9.5! Het team van wintersport.nl: “‘My new best friend’, juicht Gerke. De Enforcer is gehoorzaam en reageert direct, maar wel relaxed, op ieder commando. Carven? Makkelijk! Slippen? Makkelijk! Wisselen? Makkelijk! Hij geeft meteen veel vertrouwen en is vergevingsgezind. De buiglijn is erg prettig en je kunt de Enforcer zelfs speels gebruiken als je er wat energie in stopt. De stabiliteit maakt indruk: ‘Je kunt blijven gassen’, vertelt powerhouse Othmar. De Enforcer voelt stijf aan, maar is vriendelijk. Hij heeft buiten de piste heel veel float. Topski voor gevorderden tot en met experts!”

Lees meer
nieuwsbericht-image

Nieuw! The Cruise serie van Nordica

Het aanpassen van het instep volume in een fractie van een seconde

Niet zomaar een Cruise skischoen. Maar The Cruise! The Cruise serie van Nordica is ontwikkeld voor de all-mountain en sport-performance skiër. Het ontwerp van de skischoenen maakt skiën gemakkelijker, comfortabeler en helpt bij een snellere voortgang van je techniek. De schoen heeft namelijk een IVC: Instep Volume Control. Door middel van een flap op de zool van de schoen kan je het instep volume tot wel 4 mm aanpassen. Zo kan je het volume van de schoen makkelijk aan de gebruiker aanpassen.

Lees meer
nieuwsbericht-image

Nordica Dobermann Ski Serie FW1920

“It takes a team to build every winner”.

Al zo’n 20 jaar werkt het Nordica Dobermann ontwerp team samen met de beste racers van de wereld om zo de beste ski’s te ontwikkelen. Met de nieuwe, slanke, vloeiende en snelle Dobermann ski’s overmeester je elk terrein als nooit tevoren. De Nordica Dobermann Ski Serie is ontworpen voor skiërs die naar high-performance verlangen.

Lees meer
nieuwsbericht-image

Gemaakt om beter te presteren

Ontworpen voor een licht, comfortabel en warm gevoel

De Strider skischoenen zijn speciaal gemaakt voor mannelijke en vrouwelijke skiërs die liever in de nieuwe lijnen skiën dan rondhangen en wachten in de oude. Dankzij het lichtgewicht, design en 100 mm wijde leest zitten ze elke voet als gegoten. De Strider maakt de tocht bergop makkelijker, zonder de performance op de afdaling te beïnvloeden.

Lees meer
nieuwsbericht-image

Skischoenen passen met kinderen is nog nooit zo leuk geweest

Ontdek welk piste beest jouw kind is

Elke voet en elk kind is anders. Het kan dus zo zijn dat de skischoen bij een jongen van 10 jaar compleet anders zit als bij een meisje van 10 jaar. Daarom heeft Nordica iets nieuws ontworpen: het eerste maat- en gewicht-meetsysteem voor kinderen. Met dit systeem kan de winkelier kijken en begrijpen wat de beste schoen en fit voor jouw kind is. Bovendien heeft het meetsysteem een standaard gewichtsweergave aan de achterkant, om de verkopers te helpen bij het gelijktijdig instellen van de bindingen. Om het pasmoment leuker te maken voor jouw kind heeft Nordica het systeem ontworpen in de dierenwereld. Door op het bord te staan, kom je erachter welke maat jouw kind heeft. Laat je kinderen ontdekken welk piste beest ze zijn! In welke categorie valt hij of zij? De vogels, de roofdieren of de giants...

Lees meer
nieuwsbericht-image

De Nordica Infrared Technologie uitgelegd

Infrared Heating Element en 'The Crocodile'

Dé sleutel in het maken van een custom skischoen design is niet of je de natuurlijke vorm van de schaal van een skischoen kunt manipuleren, maar om een design te creëren dat eenvoudig en effectief de juiste mate van aanpassingsmogelijkheden in kritieke gebieden biedt. Dit vergroot niet alleen de pasvorm van de skischoen, maar ook de performance in de sneeuw en het gevoel. En daarom heeft Nordica de Infrared Technologie ontwikkeld.

Lees meer
nieuwsbericht-image

Hoe het in 1939 begon…

De geschiedenis van het Italiaanse Nordica

Nordica is in 1939 in Montebelluna, Italië, opgericht door Adriano en Oddone Vaccari. Al sinds de oprichting staat het traditionele merk bekend om haar hoge kwaliteit, consequente innovaties en producten die performance zonder compromissen bieden. Het doel om elke skiër zo goed mogelijk te ondersteunen en te verbeteren staat aan de basis van elk product en elk detail, hoe klein ook. Tegelijkertijd hebben het krijgen van een goed gevoel bij een product en draagcomfort de hoogste prioriteit. Met elke collectie biedt Nordica de best mogelijke producten voor ski enthousiastelingen, van racing tot all mountain en freeski.

Lees meer
nieuwsbericht-image

Nieuwe skischoenen nodig? Nordica geeft advies!

Zeven meest gemaakte fouten bij het kopen van skischoenen

Voor sommige skiërs is het kopen van nieuwe skischoenen een jaarlijks ritueel waar ze elke keer weer naar uitkijken. Anderen stellen het juist zo lang mogelijk uit. Om het allemaal nog wat moeilijker te maken, heeft Nordica momenteel de grootste collectie skischoenen die ze ooit hebben gehad. Heb je een World Cup, On Piste Race, High Performance, Sport Performance of Mountain Active schoen nodig? Wil je een schoen met een klassieke tweedelige overlap of ga je voor een driedelig model met een aparte tong? Worden er eigenlijk nog schoenen gemaakt met een instap aan de achterkant? Om je op weg te helpen laat Nordica zien wat de zeven meest gemaakte fouten zijn bij het kopen van nieuwe skischoenen én geven ze bijbehorend advies!

Lees meer