De Nordica Infrared Technologie uitgelegd

Infrared Heating Element en 'The Crocodile'

Dé sleutel in het maken van een custom skischoen design is niet of je de natuurlijke vorm van de schaal van een skischoen kunt manipuleren, maar om een design te creëren dat eenvoudig en effectief de juiste mate van aanpassingsmogelijkheden in kritieke gebieden biedt. Dit vergroot niet alleen de pasvorm van de skischoen, maar ook de performance in de sneeuw en het gevoel. En daarom heeft Nordica de Infrared Technologie ontwikkeld.

Nordica zag dat er behoefte was aan een skischoen design en customization technologie die zouden samenwerken om de perfecte mate van customization te leveren op alleen die plekken van de buitenschaal waar het nodig is. Nordica zag ook dat er behoefte was aan een systeem dat nauwkeurig en makkelijk te gebruiken is, om zo tijd te besparen en fouten te voorkomen. Het sleutelonderdeel om dit te bereiken is de Infrared Heating lamp, die het kunststof snel van binnenuit verwarmt, op de juiste temperatuur. Het warmte element zal de skischoen niet beschadigen en de schoen een permanente vorm geven.

De voordelen
De Nordica Infrared Technologie is een eenvoudige, snelle en permanente technologie. Dankzij de infrarood warmte zal de kunststof shell niet beschadigen en zullen alleen die plekken die nodig zijn gecustomized worden.

The Crocodile
Komende winter introduceert Nordica een upgrade voor de unieke technologie: 'The Crocodile' Infrared Stretcher. Deze tool brengt het traditionele bootfitting naar een hoger niveau. Dankzij onder andere de flexibele schacht kunnen moeilijk te bereikbare plaatsen sneller, makkelijker en effectiever dan ooit te voren aangepast worden.