Hoe het in 1939 begon…

De geschiedenis van het Italiaanse Nordica

Nordica is in 1939 in Montebelluna, Italië, opgericht door Adriano en Oddone Vaccari. Al sinds de oprichting staat het traditionele merk bekend om haar hoge kwaliteit, consequente innovaties en producten die performance zonder compromissen bieden. Het doel om elke skiër zo goed mogelijk te ondersteunen en te verbeteren staat aan de basis van elk product en elk detail, hoe klein ook. Tegelijkertijd hebben het krijgen van een goed gevoel bij een product en draagcomfort de hoogste prioriteit. Met elke collectie biedt Nordica de best mogelijke producten voor ski enthousiastelingen, van racing tot all mountain en freeski.

Nordica ontwikkelt high-tech producten voor de wereldwijde wintersportmarkt volgens het motto 'door skiërs, voor skiërs'. De input van de nauwe samenwerking met topatleten speelt ook een belangrijke rol en is al sinds het ontstaan van het bedrijf het recept voor succes.

De geschiedenis van Nordica op een rij
1939 – Adriano en Oddone Vaccari beginnen Nordica in Montebelluna, Italië
1950 – Als een van de eerste merken laat Nordica zich op het gebied van productontwikkeling inspireren door een van hun atleten en noemen een skischoen Zeno Colò Olympic, naar de succesvolle skiër
1963 – als eerste producent op de skimarkt gebruikt Nordica het buckle sluitsysteem
1967 – Nordica is pioneer in het gebruik van plastic voor de productie van skischoenen
1969 – Nordica ontwikkelt de technologie voor het maken van injection molded skischoenen
1974 – Nordica opent de eerste vestiging in de Verenigde Staten. Andere filialen openen in Oostenrijk, Japa, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. Nordica beheert 30% van de productie ter wereld.
1999 – Nordica's racing R&D creëert de beroemde Dobermann skischoen
2000 – Vers van de pers komt de eerste Nordica ski op de markt
2014 – Nordica wint de Brand Man Slalom Ranking, dankzij succesvolle atleten als Felix Neureuther en Fritz Dopfer
2015 – De Dobermann GP 130 wint een ISPO Award
2016 – Nordica introduceert de Infrared Technologie voor het aanpassen van skischoenen en de nieuwe Speedmachine 130 wint een ISPO Golden Award
2017 – de nieuwe Strider 130 DYN wint een ISPO Award

Hoeveel jaren er ook verstrijken, Nordica zal keer op keer geschiedenis blijven schrijven.