Skischoenen passen met kinderen is nog nooit zo leuk geweest

Ontdek welk piste beest jouw kind is

Elke voet en elk kind is anders. Het kan dus zo zijn dat de skischoen bij een jongen van 10 jaar compleet anders zit als bij een meisje van 10 jaar. Daarom heeft Nordica iets nieuws ontworpen: het eerste maat- en gewicht-meetsysteem voor kinderen. Met dit systeem kan de winkelier kijken en begrijpen wat de beste schoen en fit voor jouw kind is. Bovendien heeft het meetsysteem een standaard gewichtsweergave aan de achterkant, om de verkopers te helpen bij het gelijktijdig instellen van de bindingen. Om het pasmoment leuker te maken voor jouw kind heeft Nordica het systeem ontworpen in de dierenwereld. Door op het bord te staan, kom je erachter welke maat jouw kind heeft. Laat je kinderen ontdekken welk piste beest ze zijn! In welke categorie valt hij of zij? De vogels, de roofdieren of de giants...

Naast de schoenmaat focust Nordica ook op het gewicht van kinderen. Niet alle kinderen die dezelfde leeftijd en schoenmaat hebben delen ook hetzelfde gewicht. Vaak is er al een groot verschil tussen jongens en meisjes. Nordica heeft hier nu de oplossing voor; één schoen met drie verschillende flex settings. De drie flex settings bestaan uit:
1) Gewicht tot 25 kg
2) Vanaf 25 kg tot en met 45 kg
3) 45 kg en zwaarder

Eenvoudige aanpassingen in de instellingen verzacht óf verstevigt de flex van voren en achteren. Zo verbetert de controle tijdens het maken van bochten, de on-snow ski performance en de aanpasbaarheid van de skischoen.
Met de nieuwe Junior Speedmachine collectie van Nordica kan je de flex aanpassen aan het gewicht en zo voldoen aan de behoefte van ieder kind.

In kort, zo kan Nordica voor ieder kind de juiste schoen vinden én aanpassen op zijn/haar gewicht en maat, om zo de beste wintersportvakantie te hebben!